Waarom je elke dag een banaan mag eten

Waarom je elke dag een banaan mag eten

Bananen zijn één van de populairste fruitsoorten van Nederland en nog erg gezond ook.Wanneer je elke dag een banaan eet krijgt je lichaam veel krachtige voedingsstoffen binnen. En daarnaast heeft het ook nog veel gezondheidsvoordelen: De kalium en het magnesium die de banaan bevat kunnen helpen bij het verlagen van de bloeddruk.

Deze bloeddrukverlagende effecten verminderen de kans op hart- en vaatziekten en zorgen dus voor een gezonder hart. Plus deze twee stoffen zorgen ervoor dat je sterkere botten krijgt.

Een banaan zorgt ook voor een betere spijsvertering en als laatste bevat het ook nog eens vitamine B6, dat zorgt ervoor dat je je beter kunt concentreren en kan het helpen bij stemmingswisselingen.

En voor de sporters: goed om te eten voor of tijdens het sporten.

Ze bieden een makkelijk verteerbare bron van koolhydraten, de beste brandstof tijdens het sporten. Bananen zijn ook licht op je maag en je zal daar dus ook geen last van hebben tijdens het sporten.

En dan heb ik hier nog een leuk en heerlijk gerecht voor je.

Bananensplit

Wat heb je nodig?

– Bananen
– Pindakaas (of notenpasta)
– Fruit naar keuze (bevroren of vers)

Bereiding
Snijd de bananen in de lengte doormidden. Besmeer de bananen met pindakaas/notenpasta en top af met het gekozen fruit ☺ als fruit kun je werkelijk alles gebruiken. Zelf vindt bramen, blauwe bessen, kiwi altijd wel een lekkere combinatie, maar ieder een eigen smaak.  Laat kinderen, wanneer zij de leeftijd hebben, hier ook in meebeslissen. 🙂