Kip Piri Piri

Kip Piri Piri

Regelmatig staat er Kip Piri Piri op het menu hier thuis. De basis is een van de Knorr Wereldgerechten, maar wij geven hier ook altijd een eigen draai aan, zo ook met deze Kip Piri Piri. Het recept kun je hieronder vinden.

Ingrediënten:
– 1 pak Knorr Wereldgerechten ‘Kip Piri Piri’
– 225 gram kipfilet in blokjes gesneden
– 200 gram sperziebonen
– 1 rode paprika
– 1 gele paprika
– 1 sjalotje
– 2 tomaten
– 0,5 komkommer
– 3 eetlepels appelazijn
– zonnebloemolie
– sambal

Bereiding:
Snijd kipfilet in blokjes (of koop kipfilet dat al in blokjes is gesneden). Meng vervolgens de specerijen mix uit het pak met twee eetlepels olie en één eetlepel sambal. Meng hier de kip doorheen en zorg dat alle stukjes kip goed in de marinade liggen. Laat dit vervolgens 10 minuten staan.

Terwijl de kip in de marinade staat beginnen wij met de groente schoonmaken. Haal de harde stukjes van de bonen af en halveer deze. Zet een pan water op en wacht tot dit kookt. Voeg vervolgend de bonen toe en kook vijf minuten. Giet af en zet weg tot je deze gaat gebruiken. Snijd vervolgens de sjalot in halve ringetjes en de paprika in reepjes. Zet nog een pan water op en wacht tot deze kookt, voeg vervolgens de rijst mix toe uit het Knorr pak en kook dit 14 minuten, giet af en laat staan met een deksel erop.

Bak de kipfilet in een wokpan gaar (geen olie nodig, want je hebt al olie uit de marinade). Voeg vervolgens de sjalot toe en bak drie minuten mee. Voeg vervolgens de sperziebonen en paprika toe aan de wokpan. Bak dit nog vier minuten mee.

Als laatste maken wij de salade van tomaat en komkommer. Snijd hiervoor de tomaat en komkommer klein. Dit mag zoals je dit zelf lekker vind, dus het kan ik blokjes, maar ook in plakjes. Meng vervolgens de dressing mix uit het pak met drie eetlepels water, twee eetlepels appelazijn en drie eetlepels olie en voeg dit toe aan de tomaat en komkommer, goed doorroeren, zodat de dressing goed verdeelt is.

Schep vervolgens de rijst, de kip met groente en de tomaat-komkommer salade op een bord en genieten maar.

Uiteraard kun je ook als zonder pakjes en zakjes doen, een dressing is zo gemaakt, net als een specerijen mix en gele rijst. Het is vooral belangrijk dat je hier je eigen weg in volgt en wat jij hierin belangrijk vind. Wij koken veel zonder pakjes en zakjes en zo dichtbij de natuur mogelijk, toch wil dat niet zeggen dat wij helemaal geen pakjes of zakjes gebruiken. Maak hier een eigen afweging in en doe vooral wat voor jou en je gezin goed voelt!

Smakelijk eten! 💚

Schrijf een reactie