Bananenbrood met walnoten

Bananenbrood met walnoten

Bananenbrood, een lekkernij die je op veel verschillende manieren kunt maken. Op deze ‘Woensdag bakdag’ deel ik een variant met walnoten.

Ingrediënten
– 3 (rijpe) bananen
– 3 eieren
– 100 gr. amandelmeel
– 50 gr. havermout
– 25 gr. ongezouten walnoten
– 2 el. ongezoete amandelmelk
– 1,5 tl bakpoeder
– Snufje zeezout
– Optioneel: boter om het bakblik in te vetten

Keukenhulpjes
– Keukenmachine of mixer met garden
– Oven
– Spatel
– Bakblik (cake formaat)
– Bakpapier

Bereiding
✅ Verwarm de oven voor op 160 graden.
✅ Maal de havermout fijn in de keukenmachine tot het meel is.
✅ Meng het amandelmeel, havermeel, de bakpoeder en het zeezout in een kom en zet even weg.
✅ Snijd de bananen in stukjes en prak fijn.
✅ Voeg de eieren, amandelmelk en de bananen samen en mix tot een vloeibaar geheel. Let op: de bananen kunnen nog een beetje stukjes blijven, waardoor het mengsel niet helemaal vloeibaar/glad zal zijn. Wel erg lekker in je brood deze stukjes!

✅ Voeg de droge ingrediënten toe aan je bananen mengsel, spatel eerst door en daarna mixen met de keukenmachine.
✅ Bekleed een cakeblik met bakpapier of vet in met margarine/boter.
✅ Voeg een handje walnoten toe aan het beslag en spatel door.
✅ Giet het beslag in het bakblik.
✅ Druk nog een aantal walnoten aan de bovenkant in het beslag.
✅ Bak in de voorverwarmde oven in 45-55 minuten gaar.
❗ Let op: iedere oven is anders, dus houdt je bananenbrood goed in de gaten.

Welke variant maak jij wel eens? Deel deze dan met ons! Wie weet proberen wij jou variant een keer uit. 😄

Schrijf een reactie