Red velvet cheesecake

Red velvet cheesecake

Kunnen jullie je de Red Velvet brownies van vorige week nog herinneren?
Door een simpele toevoeging aan het recept kun je in een handomdraai hier een red velvet cheesecake van maken!
En dat is wat wij gisteren deden. Samen met onze jongens maakte wij er weer een feestje van.
Het recept is dus bijna hetzelfde als de Red Velvet brownies (Red velvet brownies, ) dit is dan ook je basis.

Ingrediënten
– 230 g ongezouten roomboter
– 380 g kokosbloesemsuiker
– 3 el cacaopoeder
– 3 tl bietensap
– 3 eieren
– 240 g bloem
– snufje zout

– 100 gr. monchou of andere naturel roomkaas (topping)
– 5 el. poedersuiker
– 1 ei

Keukenhulpjes
– Keukenmachine met garde (of een handmixer met garde)
– Bakblik 21×21 cm
– Spatel
– Bakpapier (of bakspray)

Bereiding
✅ Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakvorm met bakpapier(of spray in met bakspray).
✅ Smelt in een steelpannetje de roomboter (in de magnetron kan ook). Roer dit regelmatig door en haal de pan van het vuur.
✅ Klopt de eieren met de suiker en het zout schuimig.
✅ Voeg de bietensap toe aan je eieren mengsel en roer dit goed door.
✅ Spatel hierna het zelfrijzend bakmeel en cacaopoeder door het beslag.
✅ Giet het beslag in de bakvorm.
✅ Meng de roomkaas, poedersuiker en het ei in de keukenmachine tot één geheel.
✅ Zorg ervoor dat de roomkaas goed fijn is.
✅ Giet je roomkaasmengsel over je red velvet mengsel in de bakvorm.
✅ Maak met een vork (draaiende) bewegingen, zodat de redvelvet en het roomkaasmengsel door elkaar gaan.

✅ Bak de cheesecake- brownie 40 minuten in de oven. Laat de brownie 2 uur volledig afkoelen.
✅ In blokjes snijden en uitdelen maar!

Schrijf een reactie