Appel en kaneel. Een combinatie die mij doet denken aan appeltaart, de herfst en vooral ook dat appel en kaneel een lekkere combinatie zijn. Afgelopen week maakte wij een appel – kaneel cake. Het recept deel ik vandaag met jullie.
Ingrediënten
✅ 200 gram zelfrijzend bakmeel
✅ 100 gram appelmoes
✅ 3 eieren
✅ 100 gram vloeibare boter (ik gebruikte Becel)
✅ 2 tl kaneel
✅ 1 el suiker (ik gebruikte fijne kristalsuiker)
✅ snufje zout
✅ 1 appel
Keukenhulpjes
✅ Spatel
✅ Keukenmachine/handmixer
✅ Mengkom(men)
Bereiding
✅ Verwarm als eerste de oven voor op 180 graden (hete lucht stand).
✅ Bekleed een bakvorm met bakpapier of gebruik bakspray om in te vetten.
✅ Meng het zelfrijzend bakmeel met de kaneel en suiker en roer door.
✅ Meng in een andere kom de appelmoes, eieren en boter door elkaar met een keukenmachine/handmixer.
✅ Voeg vervolgens de inhoud van de andere kom (zelfrijzend bakmeel, kaneel en zout) toe.
✅ Mix met de keukenmachine/handmixer tot een glad beslag.
✅ Schil de appel en snijd ik kleine stukjes.
✅ Spatel de stukjes appel door het beslag.
✅ Verdeel het beslag over het cakeblik en zet voor 50-55 minuten in de oven.
Tip van de dag
Voeg ook eens een keer pecannoten of walnoten toe aan het beslag.
Fijn weekend ❤