Appel – kaneel cake

Appel – kaneel cake

Appel en kaneel. Een combinatie die mij doet denken aan appeltaart, de herfst en vooral ook dat appel en kaneel een lekkere combinatie zijn. Afgelopen week maakte wij een appel – kaneel cake. Het recept deel ik vandaag met jullie.

Ingrediënten
✅ 200 gram zelfrijzend bakmeel
✅ 100 gram appelmoes
✅ 3 eieren
✅ 100 gram vloeibare boter (ik gebruikte Becel)
✅ 2 tl kaneel
✅ 1 el suiker (ik gebruikte fijne kristalsuiker)
✅ snufje zout
✅ 1 appel

Keukenhulpjes
✅ Spatel
✅ Keukenmachine/handmixer
✅ Mengkom(men)

Bereiding
✅ Verwarm als eerste de oven voor op 180 graden (hete lucht stand).
✅ Bekleed een bakvorm met bakpapier of gebruik bakspray om in te vetten.
✅ Meng het zelfrijzend bakmeel met de kaneel en suiker en roer door.
✅ Meng in een andere kom de appelmoes, eieren en boter door elkaar met een keukenmachine/handmixer.
✅ Voeg vervolgens de inhoud van de andere kom (zelfrijzend bakmeel, kaneel en zout) toe.
✅ Mix met de keukenmachine/handmixer tot een glad beslag.
✅ Schil de appel en snijd ik kleine stukjes.
✅ Spatel de stukjes appel door het beslag.
✅ Verdeel het beslag over het cakeblik en zet voor 50-55 minuten in de oven.

Tip van de dag
Voeg ook eens een keer pecannoten of walnoten toe aan het beslag.

Fijn weekend ❤

Schrijf een reactie