Kokosmakronen, ik ben er mee opgegroeid. Mijn oma maakte deze regelmatig. Toen mijn oma overleed is mijn moeder dit altijd blijven doen tot de dag van vandaag. Vandaag deel ik mijn oma’s recept met jullie. ❤
Ingrediënten
✅ 4 eiwitten
✅ Snufje zout
✅ 240 gram geraspte kokos
✅ 1 theelepel roomboter
✅ 1 theelepel kaneel
✅ 2 theelepels sinaasappel marmelade
✅ 1 handje walnoten (fijn gehakt)
Keukenhulpjes
💚 Beslagkom
💚 Garde
💚 Bakje/schaaltje
💚 Oven
💚 Bakpapier
💚 Bakplaat
💚 Eetlepels
Bereiding
✅ Begin met het scheiden van het eiwit en het eigeel. Het eiwit hebben wij nodig voor het maken van deze kokosmakronen.
✅ Voeg een snufje zout bij het eiwit en klop met een garde tot een luchtig geheel.
✅ Smelt de boter in een pannetje of in de magnetron.
✅ Vul een mengkom met de kokosrasp, kaneel, marmelade, fijngehakte walnoten en voeg hier ook de gesmolten boter aan toe.
✅ Voeg vervolgens de luchtig geklopte eiwitten toe en roer door met een lepel.
✅ et voor 30 minuten in de koelkast om te rusten.
✅ Verwarm de oven voor op 175 graden (boven-onder warmte).
✅ Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.
✅ Maak met twee eetlepel bolletjes van het beslag en druk nog even wat aan.
✅ Bak de kokosmakronen in 12 minuten gaar. Houd goed in de gaten, want iedere oven is anders!
Tip(s):
Gebruik voor het scheiden de twee helften van de eierschaal. Giet het eigeel van de ene eierschaal in de andere en vang het eiwit op in een bakje of kommetje.