Ontbijt tip!

Ontbijt tip!

  • 150 gr. mango uit de diepvries
  • 100 ml water
  • Halve banaan
  • Handje rood fruit (of ander fruit naar keuze)
  • Gepofte boekweit

Doe de mango en het water in de blender en blend tot een dikke massa. Is het mengsel te dun? Voeg dan nog wat mango toe. Is het mengsel te dik? Voeg dan nog wat water toe. Ik heb ervoor gekozen om mango uit de diepvries te gebruiken omdat dit het geheel wat dikker maakt dan wanneer je verse mango gebruikt. 

Giet het mango mengel uit de blender in een kommetje en zet deze 5 minuutjes in de vriezer. Dit maakt het straks makkelijker om de topping erop te leggen, zonder dat deze naar de bodem zakt. Snijd in de tussentijd de banaan in plakjes. Haal de bowl na 5 minuten uit de vriezer en verdeel de banaan, rood fruit en gepofte boekweit over de bowl.

Zo heb je in nog minder dan 10 minuten een lekker ontbijt op tafel staan. En het leukste is dat je met een smoothie bowl eindeloos kunt variëren. Deze met mango is mijn favoriet, maar je kunt ook groente gebruiken zoals spinazie in combinatie met peer bijvoorbeeld! 

Maak jij wel eens een smoothie bowl? Heb jij een favoriet?
Ben erg benieuwd naar jullie favorieten en laat mij graag inspireren door jullie. Deel jij jouw favoriet met mij?

Schrijf een reactie