Geloof in jezelf!

Geloof in jezelf!

Vandaag mocht ik spreken op de Gezondheidsbeurs 2020, wat ontzettend gaaf en spannend tegelijk. De voorbereidingen hebben mij zo bezig gehouden dat ik vanochtend in de trein pas besefte dat het echt zou gaan gebeuren. Wat wiebelend stapte ik de deuren, die mij toegang gaven tot de beurs, binnen. Eenmaal binnen kreeg ik een plattegrond in mijn handen gedrukt en werd ik meegevoerd door de menigte. Wat was het druk, wat was er veel te zien en vooral dacht ik: ‘Waar moet ik nu in hemelsnaam naartoe?’ ? compleet overdonderd door alles vond ik lezingsruimte 8, zoals altijd was ik natuurlijk weer veel te vroeg. Dit gaf mij mooi de gelegenheid om te luisteren naar de spreekster voor mij, maakte dit mij nu juist zenuwachtiger of gaf het mij ook kracht? Eerlijk? Een beetje van beide.

En ja toen was ik aan de beurt… en gek genoeg verdween alle spanning toen er een groep mensen binnen kwam druppelen, ik zette mijn spullen klaar en wachtte tot het 12.30 uur was en ik het teken kreeg dat ik mocht gaan starten. En ik begon.. vertelde van alles over voeding, hoe wij kinderen erbij kunnen betrekken en waarom dit dan zo belangrijk is. De input uit de zaal was misschien wel het leukste van de 30 minuten dat ik daar mocht staan. De vragen die er kwamen en de leuke reacties achteraf.

Wat wil ik nu precies zeggen met dit verhaal? Dat jij jezelf moet kunnen zijn, geloven in jezelf als persoon, als moeder, als partner, als spreker, alles wat jij bent met al de mooie kanten en de kanten waar jij nog aan wilt werken. Niks is fout, hooguit is er soms iets waarin je kunt verbeteren. Ik heb mijzelf van een andere kant gezien vandaag en ben zo ontzettend trots op mijzelf, op wat ik heb mogen neerzetten en vooral dat wat ik mag overbrengen en uitdragen naar mijn kleintje (want ja zo zie ik hem nog steeds) van 5 jaar oud. Die wanneer ik thuis kom, bij opa en oma zit te wachten, en met gestrekte armen naar de deur rent om mij te begroeten.

Wat dit met voeding heeft te maken? Helemaal niets? Het heeft wel te maken met mijn manier van opvoeden, mijn manier van overdragen en laten zien wie ik ben en waar ik voor sta. Als moeder, als spreker, als opvoedkundige, als voedingscoach, maar vooral en nog het meeste als de persoon wie ik ben. Mijn boodschap aan jullie? Blijf wie je bent en wees daar trots op! Soms zijn dingen spannend, ook in de opvoeding, maar ook daarin vind jij altijd een weg waarvan jij erachter staat.

Vragen over opvoeding en/of voeding? Aarzel niet om mij een berichtje te sturen, dan kijken wat samen hoe wij ervoor kunnen zorgen dat ook jij (nog meer) in je kracht komt te staan!

Fijne avond.

Liefs, Priscilla ❤

Schrijf een reactie