Fried Chicken

Fried Chicken

Op deze dag waarop Fried Chicken centraal staat deel ik graag een basis recept met jullie. Een recept waar je wel even de tijd voor moet nemen wanneer je de lekkerste Fried Chicken zelf wilt maken!

De reden dat ik een basis recept met jullie deel is omdat ik als moeder maar al te goed weet dat ieder kind een andere smaakbeleving heeft. Binnen ons gezin geef ik dan ook iedereen de keuzevrijheid om dit op een eigen manier te kunnen en mogen ervaren. Dit kun je doen door het serveren van bijvoorbeeld zelfgemaakte sausjes die je naar zoetheid en pittigheid eigen kunt maken.

Veel plezier met het uitproberen van dit recept.
Leuk wanneer je via socials (#foodiesandfamily @foodiesandfamily) laat weten wanneer je dit recept hebt uitgeprobeerd.

Heb jij een sausje gemaakt dat je graag wilt delen of iets anders gedaan dan het basis recept dat ik deelde? Deel dit dan ook en inspireer hiermee mij en andere gezinnen!

Ingrediënten voor de marinade

– 1 kilo kip naar keuze (bijvoorbeeld kippendij).
– 1 liter karnemelk
– 2 tl. zeezout
– 2 tl. oregano of italiaanse kruiden
– 2 tl. knoflookpoeder
– 2 tl. uienpoeder (optioneel)

Ingrediënten voor de krokante buitenlaag

– 2 eieren
– 150 gr. tarwe griesmeel (semolina)
– 500 gr. tarwebloem
– 1 el. zout
– 1 el. peper
– 1 el. gedroogde kruiden naar keuze (optioneel)

Bereiding:

1. Als eerste gaan wij de kip marineren, zodat deze een zachte en malse smaakt krijgt van binnen. Meng hiervoor alle ingrediënten zoals beschreven bij ‘marinade’ in een kom door elkaar.

2. Snijd ondertussen de kip (indien nodig) in grove stukken en leg deze vervolgens in de marinade. Tip: kies een schaal of bak die je kunt afdekken, zodat de kip goed alle smaken opneemt van je marinade. Zet voor 6 uur in de koelkast. Dit kun je prima een nacht van te voren voorbereiden en in de koelkast zetten, dan weet je zeker dat je aan de 6 uur marineren komt.

3. Meng vervolgens in een kom alle ingrediënten voor de krokante buitenlaag in een kom.

4. Verhit in een frituurpan of een braadpan de olie tot een temperatuur van 180 graden. BIj de frituur is dit makkelijk na te gaan. Wanneer je een braadpan gaat gebruiken zou je kunnen overwegen om gebruik te maken van een thermometer. Hier zijn speciale thermometers voor, zodat je zeker weet dat je olie op temperatuur is en dus niet te heet of te koud.

5. Haal de kip uit de marinade (met een vork of tang, want de marinade gaan wij nog gebruiken!) en laat de kip uitlekken in een vergiet. Voeg vervolgens 2 eieren toe aan het karnemelk mengsel en klop goed door.

6. Nu is het tijd om je Fried Chicken voor te bereiden. Dat wil zeggen dat wij de kip dippen in de bloem (klop wel af om teveel te voorkomen), vervolgens dippen in het karnemelk mengsel (weer afkloppen) en vervolgens weer door het bloemmengsel. Zorg bij de laatste keer door het bloemmengsel halen dat je alle kanten van de kip gehad hebt, zodat je straks overal een krokant korstje hebt.

7. Houd ongeveer 5 stukjes aan om voor te bereiden en daarna te bakken in olie. 5 stukjes per keer zorgt ervoor dat je alles lekker bruin bakt en ook nog in de gaten kunt houden.

8. Blijf dit herhalen totdat de kipstukjes op zijn en daarna is het tijd om te genieten!

Schrijf een reactie