Koolhydraat arme lasagne

Koolhydraat arme lasagne

Koolhydraten, je leest en hoort er tegenwoordig veel over. Is het nu juist wel of niet belangrijk om deze binnen je voedingspatroon te hebben? Kan het kwaad wanneer ik koolhydraten helemaal uit mijn voedingspatroon haal? En zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik heb hier een uitgesproken mening over, die ik later graag nog een keer met jullie deel. šŸ™‚ in een andere blog, want deze blog staat in het teken van onze lasagne, een koolhydraat arme versie,zeker het proberen waard!

Ingrediƫnten:
– 0.25 (fles) pompoen
– 0.5 courgette
– 200 gr baby/blad spinazie
– 200 gr ricotta
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 1 eetlepel citroensap
– 400 gr gezeefde tomaten
– Handje verse basilicum
– Snuf Italiaanse kruiden
– Mozzarella (bolletjes)

Bereiding:
Start met het voorverwarmen van de oven. Wij gebruiken de hete lucht stand en dan op 180 graden. Snipper ondertussen de ui en snijdt deze klein. Haal het schilletje van de knoflook en maak deze fijn in de knoflookpers (klein snijden kan ook wanneer je geen knoflookpers hebt). Verhit in een hapjespan olijfolie of boter en voeg de ui en knoflook toe. Bak deze tot de ui glazig is en voeg daarna de gezeefde tomaten toe. Roer goed door. Voeg vervolgens de Italiaanse kruiden toe en eventueel peper/zout naar smaak. Laat dit op laag vuur 10 minuten staan. Voeg als laatste de verse basilicum toe, roer door en haal van het vuur. Snijd ondertussen de courgette en (fles) pompoen in de lengte (van boven naar onder) in dunne plakken. Wij doen dit thuis met een kaasschaaf.

Vul vervolgens een andere pan met een laagje water en zet deze op laag vuur. Voeg de spinazie toe aan de pan en laat staan tot de spinazie is geslonken. Doe vervolgens de spinazie in een vergiet en druk er zoveel mogelijk vocht uit. Meng in een kom de ricotta met de spinazie, het citroensap en eventueel wat peper en zout naar smaak. Laat dit staan.

Vet een ovenschaal in met boter of bakspray. Vul de ovenschaal met een laagje tomatensaus, verdeel hier vervolgens een laagje spinazie-ricotta mengsel overheen en vervolgens een laag courgette en pompoen plakken. Herhaal dit totdat de meerdere lagen hebt. Zorg dat je eindigt met een laag tomatensaus en bedek deze laatste laag met mozzarella (bolletjes). Afhankelijk van wat je kiest, een grote bol mozzarella of kleine bolletjes snijd je deze eerst kleiner. De kleine bolletjes hoef je alleen maar door de helft te doen. Zorg dat de bovenkant goed gevuld is met mozzarella, zodat deze goed kan smelten in de oven en een mooie bovenste laag zal vormen. Zet de ovenschaal voor 25 minuten in de oven.

Lasagne, koolhydraat arm of niet, kun je natuurlijk op veel verschillende manieren maken.
Heb jij een favoriet? Deel deze dan met ons, zodat wij deze ook kunnen uitproberen.

Schrijf een reactie