Een heerlijke zomerse combinatie van mango en passievrucht samengebracht in één cheesecake!
Ingrediënten:
– 260 gram bastogne koeken verkruimeld
– 75 gram ongezouten roomboter (gesmolten)
– 400 gram roomkaas
– 5 blaadjes gelatine
– 5 eetlepels poedersuiker
– 350 gram mango stukjes
– 4 passievruchten
– 40-50 ml vers citroensap
– 275 ml slagroom
Keukenhulpjes:
keukenmachine, staafmixer of blender, een springvorm van 25 cm, zeefje en een velletje bakpapier nodig.
Bereiding:
Bekleed een bakvorm met bakpapier en knip het overige bakpapier aan de onderkant van de bakvorm af.
Vermaal in de keukenmachine de koekjes. Smelt ondertussen in een pannetje de boter en meng de koekjes en de boter met elkaar.
Verdeel het koekjes mengsel over de bodem van de bakvorm en druk goed aan. Zorg dat de hele bodem bedekt is met koekjes. Zet de bakvorm in de koelkast om ervoor te zorgen dat de koekjes bodem hard is straks. Ga ondertussen verder met de rest van dit recept.
Vul een kommetje met koud water en week hier de gelatine in. Schenk alvast 75 ml slagroom in een steelpannetje en verwarm (niet koken!) Klop de rest van de slagroom stijf met 5 eetlepels poedersuiker in de keukenmachine. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg deze al roerend toe aan de warme room in het steelpannetje. Zorg dat de gelatine blaadjes helemaal opgelost zijn. Roer ondertussen de roomkaas even door in een kom en voeg vervolgens roerend met een garde het gelatine mengsel toe aan de roomkaas, het doorroeren van de roomkaas is om klonten (zoveel mogelijk) te voorkomen. . Voeg als laatste aan dit mengsel de stijfgeklopte slagroom toe. Haal de taartbodem uit de koelkast en giet het roomkaas mengsel over de bodem, zorg dat dit goed verdeelt is over de hele taartbodem. Zet voor minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven. Zelf laat ik de taart zo 5-6 uur of soms zelfs een hele nacht staan voor het beste resultaat.
Als laatste maken wij de mango-passievrucht topping voor deze taart. Pureer de stukjes mango samen met het citroensap in een blender (of met een staafmixer). Halveer de passievruchten en schep al het vruchtvlees eruit. Zeef het vrachtvlees en vang het sap van de passievruchten op. Meng het sap van de passievrucht met het mango mengsel. Je kunt met de smaak spelen door bijvoorbeeld wat extra citroensap toe te voegen om het zuurder te maken of siroop om het juist zoeter te maken. Is maar net wat je lekker vind. Verdeel je mango-passievrucht topping over de cheesecake en genieten maar! Bewaar de cheesecake in de koelkast tot je deze gaat aansnijden. 🎉
Welke smaken zou jij graag in een cheesecake zien, en waarom?
Comments: 2
Vandaag de taart gemaakt, wat ik bij de ingrediënten mis is dat je slagroom nodig hebt en de hoeveelheid ervan. Ik heb nu maar wat gegokt. Had alles dus in huis behalve de slagroom. Gelukkig kwam ik er achter voordat ik wilde gaan starten. Hoe hij smaakt weet ik nog niet
Goedemiddag Eveline,
Bedankt voor je oplettendheid.
Ik heb de slagroom en de hoeveelheid toegevoegd aan het recept.
Heb je de taart inmiddels geproefd?
Liefs,
Priscilla