Watermeloen ijsjes!

Watermeloen ijsjes!

Er komen weer warme dagen aan, dus geen beter moment om dit recept met jullie te delen. IJsjes kunnen we wel gebruiken de komende dagen en hoe leuk is het om het dan zelf te kunnen maken? 🍉 de mannen hier thuis geloofde niet dat aan deze ijsjes veel smaak zou zitten. Daar kwamen zij na het proeven van deze ijsjes toch wel op terug. 😇

Ingrediënten:
– 300 gram watermeloen
– 2 kiwi’s

Keukenhulpjes:
– Blender of staafmixer
– Ijsvormpjes

Bereiding:
Snijd de watermeloen in blokjes en doe deze in de blender, blend tot er sap ontstaat en alle stukjes eruit zijn. Ik laat zelf de pitjes altijd zitten, dit geeft een leuk effect, maar je kunt de sap ook door zeef halen om de pitjes te verwijderen. Schenk de sap vervolgens in een beker of kan. Spoel de blender schoon. Schil de kiwi en snijd in blokjes. Doe de kiwi blokjes in de blender en blend deze ook tot sap. De kiwi sap is dikker dan de watermeloen sap. Dit is ook de bedoeling, want op deze manier krijg je een mooi laagjes effect straks.

Giet de watermeloen sap in ijsvormpjes tot ongeveer de helft van het vormpje. Giet hier vervolgens het kiwi sap bovenop. Zorg dat je ruimte overhoud aan de bovenkant om het stokje nog toe te voegen en het ijsje niet overstroomt. Herhaal dit tot je alle vormpjes hebt gevuld. Zet vervolgens voor 4-6 uur in de vriezer.

Variatie tip(s):
Voeg eens wat citroen of limoensap toe aan het watermeloen sap en de kiwi sap, dit om een zuurdere smaak te geven aan het ijsje.

Hier thuis was deze variant erg geslaagd. Nu er nog meer warme dagen in aantocht zijn zullen er vast nog andere variaties voorbij komen de komende tijd. Gaan jullie deze ijsjes uitproberen? Laat dan zeker weten wat jullie ervan vinden 😎

Schrijf een reactie