Bramen ijsjes

Bramen ijsjes

De afgelopen dagen is het erg warm geweest, met op woensdag een kleine bui, maar dat was het dan ook. Eerder deelde wij al een recept voor het maken van watermeloen ijsje. Vandaag een recept voor bramen ijsjes. Samen met Jack hebben wij bramen geplukt en deze verwerkt in de ijsjes. Prachtig vond hij dat Ć©n het is een mooie manier om hem te laten zien wat je kunt doen met fruit dat je zelf in de natuur hebt geplukt. šŸ˜

Nodig:
– 50 gram bramen
– 20 gram frambozen
– 4 stuks aardbeien
– handje rode bessen
– water

Bereiding:
1. Was al het fruit voordat je het gaat gebruiken en laat uitlekken in een vergiet.
2. Verwijder de kroontjes van de aardbeien.
3. Doe de bramen, frambozen, rode bessen en aardbeien in de blender. Voeg hier beetje voor beetje water aan toe. Ik zou zelf aanraden te beginnen met een scheutje. Zet de blender aan. Afhankelijk van hoe dik je massa in de blender is voeg je nog wat water toe. Doe dit beetje voor beetje, zodat je hier zelf ik kunt bepalen hoeveel water je nodig hebt.
Het is wel belangrijk dat de ijsjes goed kunnen invriezen, dus water is een belangrijk element. Een te dikke massa kan ervoor zorgen dat de ijsjes niet goed bevriezen en dat zou zonde zijn!

4. Zet de ijsjes voor minimaal 4 uur in de koelkast, langer mag ook en zorgt ervoor dat je zeker weet dat de ijsjes goed bevroren zijn.

Tip: je kunt het fruit, voordat je het water toevoegt in de blender, nog even door een zeef halen. Dit zorgt ervoor dat je minder pitjes hebt. Wij vinden de pitjes niet erg, dus halen het niet door een zeef. Doe hierin vooral wat jij lekker vind.

Schrijf een reactie